excalibur_stone_processing_machine
Excalibur ® , Efsanesi Yeniden

Namı Britanya’dan tüm dünyaya yayılmış Excalibur “Taşa saplanan kılıç” efsanesini duymayan yoktur. Bu efsane yeniden canlanıyor ama bu kez Türkiye’den...

"Türkiye'nin  Dünya Markası" sloganıyla daima kendisini yenileyen ve geliştiren Toksel Makine uzun süren mühendislik çalışmaları sonucu sektörün hizmetine rakipsiz özelliklerde tam otomatik optimizasyon yapabilen en ve boy ebatlama makinelerini sunuyor.

Türünün en gelişmiş özelliklerini standart sunan seri ayrıca benzersiz özellikler barındırıyor;
- Hızlı ve hassas üretim hedefleyen fabrikalar için düşünülmüş makinede öncelikle güçlü konstrüksiyon yapısı göze çarpıyor. Genelde bir boru üzerinde hareket eden ebatlama kafaları bu makinede alttan ve üsten lineer yataklarla güçlü bir köprüye oturtuldu.

- Bütün fonksiyonları dokunmatik bir ekrandan kontrol edilebilen makinede birden çok kullanım şekli seçilebiliyor. 2 kafadan 11 kafaya kadar ihtiyaca göre üretilebilen seride kafalar tek tek servo motorlar sayesinde hassas konumlandırılabiliyor. Ayrıca konveyör üzerinde dönük gelen stripleri hassas gönyeleme yapan dayama sisteminde de servo kontrol kullanılmış. Ayrıca kesim kafalarını taşıyan gezer köprü sistemi de servo motorla tahrik edildi.

- Makineye giren taş ölçüsünü bir önceki konveyörde otomatik algılayan sistem sayesinde, ebatlanmak istenen ölçüleri en az fire ile hiçbir müdahale gerektirmeden taşın konumlandırılması, kafaların taşa göre konumlanması ve tam optimizasyon ile kesim işlemini tamamlıyor.

- Ayrıca benzer makinelerde kesim kafalarının yanaşma mesafelerinden dolayı çıkartılması imkansız olan, istenmeyen küçük bölgeleri dahi 5 mm. 'ye kadar ikinci ve üçüncü sorti kesimlerle çıkartabiliyor.

- Opsiyonel olarak sunulan lazer enkoder sistemi özellikle gözle ve elle seçerek ayıklama gerektiren taşlar için sanal markalama olanağı sunuyor .

- Bir diğer kullanım modunda ise iki ucu bozuk stripleri haritalama sensörleri ile algılayıp tam optimizasyonlu çoklu ebatlama işlemini de otomatik ve seri bir şekilde yerine getiriyor.

- Bir diğer benzersiz özellik ise 2 veya 3 farklı taşı  bir önceki konveyörde otomatik sıralayıp , aynı anda makine içinde konumlandırıp ve kesmesi. Üstelik hiçbir mekanik stoplayıcı sistemi olmadan!

-Vardiyada 8 saatte kullanım fonksiyonuna , kafa sayısına ve kesilen mermer cinsine göre 300 m2 ile 900 m2 arasında ebatlama kapasitesi sunuluyor.
 

Genel Müdür Murat Tokmaktepe; "Yazılım ve donanım olarak dünyanın en gelişmiş ebatlama makinelerini üretiyoruz. Şimdiye kadar önceki versiyonları dahil Adalya Antalya, Temmer Afyon, Koçar Muğla, Kombassan Muğla, Kapmer Konya, Çeçen Manisa gibi güçlü referansların yanı sıra Azerbaycan ve Amerika gibi yurtdışı referanslara da sahibiz."

 

Makine ile ilgili videolara ulaşmak için TIKLAYINIZ

Makine ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için TIKLAYINIZ


Escritos similares

Whoops, looks like something went wrong.

(1/1) FatalErrorException

Allowed memory size of 209715200 bytes exhausted (tried to allocate 8192 bytes)

in Decoder.php line 138