megalodon,telli katrak,multi tel kesim,multi wire gangsaw,telli kesim,tel ile blok kesim,tel ile mermer kesim
Megalodon ® Plaka Üretimine Başlıyor

Dünya Gazetesinde Yayınlanan bir Haberdir;

Toksel, Megalodon’u pazara sunmaya hazırlanıyor

 

Katma değeri daha yüksek mermerlerin Türkiye’de üretilmesi için kolları sıvayan Toksel, 1 milyon dolarlık yatırımla geliştirdiği yeni makinesi Megalodon’u pazara sunmaya hazırlanıyor.

1 milyon dolarlık yatırımla geliştirdikleri  Megalodon hakkında DÜNYA’ya açıklamalarda bulunan Toksel Makina Satış Pazarlama Yöneticisi Samet Şahin, Megalodon isimli çok telli kesim teknolojisinin laboratuvar ortamında Ar-Ge çalışmalarını tamamladıktan sonra sahada ilk kurulumunu yapacak ve start verecek aşamaya geldiklerini söyledi. İlk denemelerini Bilecik’in Söğüt ilçesindeki Gökyar Mermer firmasına ait tesislerde yapılacağını ifade eden Şahin, “Ülkemizdeki en sert bej mermerlerinin çıkarıldığı ocakların bulunduğu bölgelerden birinin Bilecik olması, test kesimlerimizde doğru analitik verilere ulaşmada bize avantaj sağlayacak. Hedefimiz saatte 1 metrenin üzerinde seyir ederken kaliteli bir kesimi sağlamak. Bu hızdan yola çıkarak 12 telli ürünümüzle günde 2-3 bloğu plakalara dönüştürmeyi başaracağız” dedi.

 

Telli katrak megalodon plaka üretimine başlıyor

Dünyada ki ocaklarda tel ile taşı boyutlandırma makinelerinin yaygın olarak tercih edildiğini belirten Şahin, üretim maliyetlerinde olumlu düşüşler sağlaması ve ocak şartlarına uyumlu olması bu makinelerin kullanımını artırdığını söyledi.  Uzun yıllardır mermer ocaklarında kullanılan bu teknolojiyi, Ar-Ge çalışmaları ile çoklu tel kesim teknolojisi olarak geliştirme ve ülkeye kazandırmayı hedeflediklerini bildiren Şahin, “Bloktan plaka üretiminde kullanılan multi tel teknolojisi dünyada henüz yeni.  Toksel olarak bu alanda çalışmalarımızı son zamanlarda hızlandırdık. Ocaklarda üretilen bloğu taşımadan direk plakalara dönüştürecek olan Megalodonu geliştirdik. Granit katraklarına, granit ST lerine ve mermer katraklarına kıyasla, yatırım bütçelerinde, işçilikte, kesim firesinin azalmasında, üretim hızında, üretimin sürdürülebilirliğinde, mermer ve granit üreticisine avantajlar sağlayacak” diye konuştu.

 

Yüzde 70 enerji tasarrufu sağlayacak

Geliştirdikleri makinenin özellikleriyle öne çıktığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti: “Megalodon daha az enerji ile daha fazla kaliteli üretim gerçekleştiriyor. Ocaklardaki çalışmalarında peşi sıra dizilen blokları algılayarak işleyebilir ve besleme-boşaltmadan kaynaklı zaman kayıplarını bertaraf eder. Ayrıca yüzde 70 enerji tasarrufu sağlıyor.  Mermer kesiminde ki ölçü değişikliklerinde harcanan zamanın 10 da 1’i kadar bir sürede ölçü değişimi hızlıca yapılarak teller otomatik gerilir. Lama ölçü değişikliğinin ortalama yarım günden fazla sürdüğü işletmelerde telli katrak Megalodon’un bu pratikliği zamandan tasarrufu sağlamakla birlikte birim zamanda ki ortalama üretim verilerinde gözle görülür artış sunuyor.”

 

Kaynak: Dünya Gazetesi


BENZER YAZILAR